tisdag 30 november 2010

Dag 41

Motivationstips!!
Nu är det näst sista dagen! Men för att motivera Mamma Karin och Pappa Claes och alla er andra att hålla i era nya goda vanor så vill jag skriva ner några tips till er om motivationen börjar dala! Det är helt naturligt att vi får svackor i vår träning och våra matvanor, men det är då vi kan behöva lite extra motivation att kunna kämpa oss tillbaka till toppformen!
1. skriv träningsdagbok!
På nätet, i din agenda eller i en speciell bok. Att ha koll på din kropp, sin form och sin träning är för många en riktigt motivationshöjare!
2. Sätt upp mål, delmål och mät dina resultat!
Skriv ner allt detta, både målen och dina testresultat. Det är viktigt att ha ett syfte med sin träning för att den ska kännas meningsfull.
3. skaffa dig sällskap på träningspassen!
Delad glädje, dubbel glädje! Och när latmasken borrar sig in i din kropp, kan din träningskompis hjälp dig komma igång!
4. Bli medlem på en träningssajt
Numera finns det gott om sajter där du kan anteckna och utvärdera dina
träningsresultat, tävla, tipsa eller bara chatta med likasinnade.
5. Belöna dig själv när du når dina mål!
Målet i sig ska förstås kännas lockande för att du ska tycka att det är värt att kämpa för. Men visst skulle det kännas extra kul om du unnade dig ett nytt schampo eller en träningstopp nästa gång du passerat en personlig gräns?
6. Åk på en inspirerande träningsresa!
En veckas kick-off på en solig söderhavsö, en fet kryssningsbåt eller ettt träningshotell i Bromma kan vara precis det du- och din träningslust- behöver.
7. Tävla med en vän!
Utarbeta ett system med några vänner eller kollegor, där ni varje månad lägger en slant i en pott och den som lyckas bäst med träningen/ hälsan kammar hem potten! Ni kan räkna steg, träningspass, nyttiga matlådor, snaskfria dagar, armhävningar eller jämföra tid på milen.. :)
8. Anmäl dig till ett lopp!
Morot eller piska? Oavsett vilket förhållningssätt du har till tävlingsmomentet, kan ett startnummer trigga dig att träna regelbundet en längre tid!

Dagens måltider!
Frukost!
Till frukost pressade vi goda apelsiner och blodapelsiner till en riktig c-vitamin bomb! Till detta åt vi grovt bröd med skinka och ost + färska tomatskivor + en liten yoghurtskål med en halv näve müsli och en kopp varm te!




Lunch! Till lunch lagade vi en god nyttig korvstorganof blandad med gårdagens delikatesser tillsammans med pasta/ rotfruktsmoset ifrån igår! Och en rejält stor sallad!



Träning!
Idag var det en så otroligt fin dag! Med massvis av snö och strålande sol! Storebror Calle och Lina kom på besök idag och har först hjälpt till med att bygga ihop flera gigantiska bokhyllor här i huset och sen åkte de allihopa ut på en längdskidåkningsrunda! De var ute i nästan 2½-3 timmar så det blev en reäl träningsrunda! :) Just längdskidåkning är en utmärkt motionsvariant som både Mamma Karin och Pappa Claes tycker är kul och skönt att vara ute i fina friska vinterlandet! Det var bra att ladda med en riktigt kolhydratladdad pasta/potatismos lunch!! :)


Middag! Ikväll ska de hopplösa föräldrarna iväg på middag,, IGEN.. Så de bjuds på några goda delikatesser som kommer att mätta deras glada magar ikväll! Mamma Karin och Pappa Claes kommer att välja mer ifrån den vegitabilista avdelningen har de lovat mig ikväll och dricka mycket vatten! De kommer att bli jätte trevligt för dem förstås liten halvkris till sista slutklämmen av projektet bara men det behöver inte bli någon general katastrof får vi hoppas! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar