torsdag 25 november 2010

Dag 32

Du är halvbra precis som du är! Sänk kraven!
Vi är ständigt på jakt. För att bli bättre, duktigare, rikare och mer lyckade. Vi vill räcka till, bli älskade, uppmärksammade och bekräftade. De flesta av oss har satt upp tuffa regler och höga ribbor för att vi ska känna oss perfekta. Många av kraven vi ställer på oss själva går aldrig att uppnå. Kravstressen späs på av att det idag finns så många valmöjligheter och verktyg att förändra saker som vi tidigare fick acceptera. Som vad vi ska jobba med och hur vi ska se ut. Många jagar en känsla de hoppas få när de uppnår perfektion, men känslan kommer inte att infinna sig mer än kanske någon kortare stund. Det blir en ständig jakt. Så sänk kraven på dig själv! Här är några tips om hur du utmanar den duktiga i dig:
REFLEKTERA. Fråga dig själv, vem är du duktig för? Vad tjänar du på att vara duktig? Vad skulle du kunna lägga energi på istället? Lägg sedan energin på ditt svar där. (Att vara duktig handlar i det här fallet inte bara om träning utan inom allt i livet såklart! :) )
TACKA NEJ. För att du känner för det. Istället för att försöka vara artig, inkännande och till lags genom att säga ja till något du egentligen inte vill.
BE OM RESPONS. Be andra bekräfta dig när du gör saker halvbra istället för perfekt.
BESTÄM DIG. För att den här veckan är du extra duktig om du gör något halvdant. Ha halvstökigt hemma hela veckan, bjud hem vänner utan att städa och servera en (gärna hälso-) pizza. Fira, jubla och beröm dig själv när du lyckas!
Vi strävar ju efter att leva ett mer hälsosamt liv, så då gäller det att må bra fysiskt och mentalt!! :)

Dagens måltider!


Frukost! Det är någonting med att försova sig denna veckan alltså..!! Häromdagen försov sig Mamma Karin och jag och idag var de dags för Pappa Claes och jag att försova oss! Vi hann få i oss två skivor av det grovaste bröd jag någonsin har smakat! Det var lite fågelmat över de hela nästan för det var bara frön frön frön, personligen tyckte jag det var medel gott men Pappa Claes klagade inte och de glädjer mig det är ju super sunt! :) Vi drack te och testade en ny nyttig proviva dryck till! :)

Lunch! Till lunch skickade Mamma Karin en bild på vad hon åt som såg ut som något väldigt sunt och fräscht, Det var något kött tillsammans med Aubergine och någon grönsaksröra! Pappa Claes åt plattfisk!
Mellanmål! Till Mellanmål fick Pappa Claes äta en sund och smarrig smoothie som idag fick bestå utav lite hälsoyoghurt, frysta blandade röda bär och krukskakli!


Middag! Till middag lagade vi Pasta med en hemmagjord tomatsås med lite av vad köket hade att erbjuda. Vi använde oss utav rester ifrån gårdagens Hamburgare och slängde ner Paprika, lök, tomat pure, krossadetomater och kryddor till en god fyllig pasta sås! Till detta rev vi på lite god permesanos och drack vår fläder+passionsfrukts blandning! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar