måndag 15 november 2010

Dag 22

Ojojoj nu har det verkligen varit full rulle hemma hos Familjen Lindesvärd! Vi har haft gäster hela vägen ifrån London, min gudmor Helen och Jens, det har varit middagar och 50 årsfester och Pappa Claes 55års födelsedag och allt hit och dit! Det är när man har riktig full rulle som man kanske inte alltid hinner med att tänka på vad man stoppar i sin mage för att släcka hungern men vi har trots alla trevliga events denna helgen så har vi kunnat följa matprogrammet och bibehålla våra nyttiga hälsosamma vanor!


I Lördags var det Pappa Claes födelsedag! Vi började morgonen med smoothies, grovt bröd, otroligt nog ingen tårta faktiskt, ägg, nypressad juice och te! I vanliga fall brukar det ju vara ljus och stora pampiga prinsesstårtan som får väcka den i familjen som fyller år men i Lördags blev det en lite sen start med den fina sång kören så Pappa Claes var redan uppe ur sängen när Körpatrullen kom insjungandes med sina ljuva stämmor! :) Så ingen tårta, och den enorma gräddklutten som man får i sig kan kroppen glatt klara dagen utan!


Lördags aktiviteter! Mamma Karin en riktig "super Hausfrau" som fejade och donade för fullt i hemmet! Det var en riktig urrensning av allt och stor städning hela dagen! Pappa Claes flyttade ut vår enorma soffa tillsammans med Store bror Calle och Pappa Claes fick dessutom äran att byta bilhjulen till vinterdäck!


Lunch blev en enorm färsk ruccula sallad med gurka och tomat med Pyttipanna med ägg.


På kvällen for föräldrarna iväg på en 50-års drink och jag själv på en 20 års drink så det blev ingen gemensamn sund middag hemma minsann!


På Söndagen var frukosten mycket lik lördagens, grovt bröd med ost och rökt skinka med paprika och tomater, till lunch åt de en färsk västerbotten Paj med Sallad och hackad lök tillsammans med citron vatten!


De gick en lång promenad i 1 och ½ timme tillsammans med våra kära vänner ifrån England så det blev iaf en liten aktiv övning under dagen men gårdagens Söndag var en typisk vilodag för de båda två!


På kvällen bjöds det till partajj hemma hos oss för att fira Pappa Claes födelsedag! Mamma Karin lagade mat hela halva dagen, Det lagades en melon och parmaskinka förätt, Fast jag är faktiskt inte helt säker eftersom jag fottade ett par jätte räkor, så det är möjligt att Mamma Karin trollade ihop en annan sund variant till förätt! :)
Till huvudrätt bjöds det på klyftpotatis + fläskfile+ stor färsk sallad
och med en syrlig äppel paj till efterätt!

Idag måndag är det dags för nya äventyr! Det är vecka 4 alltså har hälften av tiden i projektet flugit förbi så nu är det bara att köra på och ge gärnet nu sissta halvan! 22 dagar har gått och 22 dagar is still to go!! :)

Dagens frukost blev: En tallrik med mild yoghurt, helst naturell och nyttiga muslin. Lägg i bitar av frukt ex. päron el. äpple. Drick en kopp te och 1 skiva grovt bröd med 1 skiva kokt eller rökt skinka och skivad tomat eller paprika. Och ett glas färskpressad apelsin juice!
Lunch: Öppen omelett (Blå pärmen del 3)
Middag: currystekt fläskkotlett med jasminrisotto (röda pärmen)


Idag är det dags för ett mördarpass ute i Gåshaga för föräldrarna! Och efter den här helgen med mycket trevligheter ska vi nu steppa upp några steg och bränna bort det lilla osunda som må ha smitit in i magen när inte Astrid tittar.. På torsdag har Pappa Claes och Mamma Karin även fått möjligheten till att träna ett pass på morgonen 7:15 med Leila! :) Det är någonting som Pappa Claes definitivt kommer att få ta del utav på mornarna innan jobbet! :) Mamma Karin har alltid tennis på torsdagförmiddagar så det kan bli lite tufft med två tuffa dubbelpass, vi får se! :) Och simning för dem båda nu igen på onsdag! Det kommer att utföras tester och mätningar nu i veckan så vi får se hur utvecklingen går! Förhoppningsvis i rätt riktning!

Vi kämpar på! Som sagt bara hälften kvar nu!! :)

1 kommentar:

  1. Ve o fasa redan måndag! Jag har inte riktigt hunnit med att träna i helgen som tänkt så nu ser jag fram emot kvällens träningspass!
    Vi är duktiga på att följa Astrids matrecept och pröva nya rätter. Jättekul men det tar också tid.
    Nu är det 4 veckan och jag känner mig starkare och smidigare i kroppen än tidigare.

    SvaraRadera