söndag 7 november 2010

Dag 14

” An apple a day, keeps the doktor away!”
Frukt och grönt är fullproppade med vitaminer, mineral ämnen, kost fibrer och antioxidanter! Att äta frukt och grönsaker har visat sig minska riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancer former. Antioxidanter kontrollerar och begränsar antalet fria radikaler som i för höga halter kan skada din kropp.
Brandgula, röda, mörk gröna och blå frukter och grönsaker innehåller framförallt antioxidanter! Låt säsong, färger, former och din nyfikenhet inspirera dig till variation när du väljer frukt och grönt! :)

Dagens måltider och träning!
Frukost! Musli med yoghurt, tillsammans med ett kokt ägg och en kopp te.

Idag, eftersom vi spenderade större delen i en bil blev lunchen lite intressant. Vi kunde inte riktigt följa matprogrammet som sa att vi skulle äta Portabellosallad med morots- och korianderröra.. Så istället fick det bli bra mellanmål i bilen som vi hade gjort och tagit med oss ifrån resterna som fanns kvar när vi stängde ner huset för säsongen nu i Fjällbacka. Vi åt färska frukter och kokt ägg. Men tillslut syndade vi hela familjen, det är nästan som dödsdömt att lite små hungrig rulla in med bilen till en bensinmack. Pappa Claes stolthet om att han inte hade ätit korv på snart två veckor varade inte så särskilt länge.. Haha Pappa Claes och Dotter Astrid firade på korv, mamma Karin syndade på Kaffe och bulle.. Inte så bra kanske men vi måste ju hålla oss vakna så att vi inte kör av vägen på väg hem! Det blir ju liksom inte så särskilt lyckade resultat om ingen utav oss lever efter två veckor kan vi ju lite lätt konstatera.. Så en liten energi bomb med korv och bulle blev det på macken!

Till middag skulle vi dessutom äta en riktig gormet middag med tre rätters och tjo fadderullan, men vi var alldeles för trötta efter vår 6 timmars bilresa så att vi valde istället att laga en god Spaghetti Carbonara med stor sallad och mozzarella tomat. Vi har nu nyss tagit en liten kvällspromenad när vi kom hem efter middagen så vi kände att vi hade rört lite på oss åtminstone idag och inte bara suttit och tjocknat till i en bil! :) (Mamma Karin har dessutom damsugit och städat ur hela sommar huset innan vi åkte!) :)

Resultat på mätningar! Vi har nått framgång! Mamma Karin har minskat sitt midjemått med makalösa 3,5 cm och Pappa Claes sitt midjemått med 2 cm! :) Vi vägde oss direkt när vi kom hem idag och fick resultaten Mamma Karin +- kg och pappa Claes +- kg! Jätte kul nu ska vi fortsätta jobba på, träna hårt och äta nya goda hälsosamma recept i 4 veckor till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar