lördag 6 november 2010

Dag 13

Alkohol!
Levern är ett mycket energikrävande organ som är viktig för fettförbränning och vikt kontroll. I vila är levern det mest fettförbrännande vävnaden och det vore synd att inte utnyttja dess kapacitet. En av de faktorer som påverkar leverns förbränning mest är alkohol. Om du har alkohol i blodet väljer levern nämligen att använda det som bränsle istället för fett. (vi vill ju öka fettförbränningen!!) även om alkoholen i sig inte omvandlas till fett i någon större omfattning kommer den att stänga av fett förbränningen så länge det finns i blodet. Vi vill ju öka fettförbränningen så stora mängder alkohol kommer vi försöka undvika så mycket som möjligt för att förbränningen hålls igång!
Ett till två glas vin ett par dagar i veckan är lagom dos, eftersom vinet, särskilt rödvinet, har mycket potenta skyddande egenskaper. Så mamma Karin och Pappa Claes, vi skall inte gå och bli nykterister under dessa 6 veckorna! Självklart ska livet fortsätta med liknande vanor som tidigare med middagar och sociala sammankomster på samma nivå men vi ska tänka på det här och sträva efter att reducera mängden alkohol! Varken motivationen får gå i kras i tusen bitar bara för att vi endast ska få leva på vatten, men vi vill ju förbättra vår fettförbränning och då är det visssa vanor vi får försöka förbättra lite! :)

Dagens träning och måltider!

TRÄNING Idag har Mamma Karin och Pappa Claes jobbat som galningar ute bland träden. Idag var det nämligen den årliga "träd röjningen" här på landet. Så alla grannarna har varit ute med motorsågar och klippt ner grenar hela dagen! De har varit super duktiga! Igång ifrån klockan 10 imorse fram tills att det blev mörkt. Pappas Claes kommentar efter dagen "långdistans uthållighets aktivitet, mamma var bättre" säger han lite defeated, mamma Karin "omtumlad och trött i axlarna av att lyfta alla lövhögar och grenar!". Haha Pappa Claes utbrast av sin lycka idag att "Astrid! Jag har inte ätit en enda korv sen vi började med projektet!" Haha det som kan vara bra att veta är att Pappa Claes är korvmannen nummer ett :) Så när det är helg kokas eller steks oftast en korv lite här och där som slinker ner! Och I don't blame him det är ju gott med korv men det finns absolut andra mer hälsosamma alternativ till mat! Så bravo Pappa du kommer absolut att klara dig ifrån korv 4 veckor till nu framöver!

Frukost Mamma Karin och Pappa Claes åt en tidig frukost i Göteborg. När de kom fram till Fjällbacka igen vid 10 tiden fick de en ny nyttig och smakrik smoothie. Idag blandade jag ner en avokado, mandariner, banan och lite frysta blandade bär. Vi har allt vårt havrekrukskli och nyttigheter hemma i Stockholm men om några dagar kommer vi hem igen och tillbaka till -"kli-paradiset!" :)

Middag! Vi fick äran att gå upp till våra kära familjevänner Golander här på landet ikväll på middag :) Vi bjöds på en riktig smaskig middag och det var en alldeles utmärkt hälsosam middag som vi bjöds på! :)

Till Förätt bjöds vi på Parmaskinka, med en melon och kelda blandning med rostade pinjenötter och ruccula sallad!

Till huvudrätt blev det god fläskfile som var fylld med soltorkade tomater, mozzarella blandning med klyft potatis och en stor god sallad och en otroligt god rödvinssås. (recept kommer snart!)

Till efterätt hade Pappa Kjell lagat en fluffig god äppelkaka som var lagad på färska äpplen, nötter och lite annat gott och blandat. Det kanske inte har varit det nyttigaste vi har ätit under dessa två första veckorna, men en kaka dödar inte. Utan den kan faktiskt tillochmed tillföra lite mer motivation och glada känslor! :) De har alla fyra jobbat stenhårt idag utomhus så en liten kaka med en klick vaniljsås va de verkligen värda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar