lördag 27 november 2010

Dag 34

CURIOUS PEOPLE ARE

NEVER BORED

Idag är det lördag, sista helgen innan sista veckan utav familjen Lindesvärds hälsoliv!! Vi har kämpat på bra och nu när man tänker efter har vi ju hållt på rätt så länge! Tiden har i och för sig bara flugit fram så vi håller väl alla på att tappa hakan här hemma när grannarna börjar sätta upp adventljustakar i fönstrena.. Haha jul inom en månad, det är ju inte riktigt klokt! Men då kan vi ju tänka jul inom en månad och vi kommer alla i familjen att må och vara i total toppform!!
Idag vad det enligt matprogrammet planerat att vi skulle äta en ganska läskig quinogröt med hasselnötter och päron till frukost. Det är supernyttigt och gör kroppen jätte gott, men 1. gröt är en maträtt som inte tillagas hemma hos familjen Lindesvärd 2. även om viljan är på topp så är det helt enkelt inte fysiskt möjligt att få ner denna maträtt i magen.. haha för er tappra som endå vågar er på och vill testa denna dunder frukost så ska ni göra så här: för en person! 1 päron, 1 dl vit quinoa, 2 dl vatten, 1 tsk hela linfrön, 1 msk solrosfrön, 1 krm salt och till serveringen: ½päron, rivet, 1 msk hackade hasselnötter och 2 dl sojamjölk. GÖR SÅ HÄR: Dela päronet och hacka ena halvan grovt. Riv den andra halvan och spara till serveringen. Koka upp quinoa, vatten, linfrö, solrosfrön och päronbitar tillsammans med salt. Låt koka i cirka 15 minuter. Servera gröten med rivet päron, hasselnötter och sojamjölk. Du är tapper och min idol om du lagar denna urnyttiga frukost som säkert kan vara rätt så god! Haha vi här hemma i familjen åt istället, kokt ägg med nypressad färsk apelsin juice och det där riktigt grov grova fröbrödet ifrån häromdagen! Inte illa för det men kanske inte lika bra som super quinoan som finns recept för här ovanför! :)

Till lunch åt vi Citruslax med chili! Den här laxen är jätte god. Den ska marineras ca en timme, men sedan in med den i ugnen 10-15 min. Marinad: till 4 st laxfiler1 citron1 lime1-2 chilifrukter skivade1 dl rapsolja2 krm salt1 krm svartpeppar Lägg laxen i en plastpåse och häll i marinaden. Vänd på påsen ett par gånger under marinerings- tiden som är 1 timme. Lägg allt från påsen i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen ca 10- 15 min i 200°

Bön- och Mangosalsa Matig och supergott till en grillad biff eller kycklingklubba eller som dipp till nachos! Smakar också toppen till denna citruslax med chili! DU BEHÖVER: 400g kokta bönor från burk eller hemkokta (t.ex kidneybönor, vitabönor)4 st salladslökar1-2 dl mango1st chilifrukt1dl hackad persilja3 msk olivoljasalt, svartpeppar. Gör så här! Blanda allt i en salladskål och smaka av med salt och peppar. (som ni kan se på bilden så gjorde vi lax med potatis och spenat istället men jag rekommenderar verkligen att följa detta dunder receptet och det blir verkligen urgott! Förrätten på bilden är en melonskiva med parmaskinka på!)

Till Middag blev det rester ifrån gårdagens delikatesser! Dessutom skulle föräldrarna iväg på någon middag+ vintävlings försäljnings grej, jag hann inte riktigt förstå vad det var de skulle iväg på men de kommer iallafall få i sig mat och dricka där borta så ja, som vanligt får vi bara hålla tummarna att de stoppar i sig små snittar som är så sunda som det bara går och att de försöker avstå från alkoholen som stoppar upp hela fettförbränningen totalt.....

Imorgon så ska vi ha en sista mätningsdag! Och jag ser nu att jag har helt glömt bort att nämna föräldrarnas träning de senaste 3 dagarna! Pappa Claes har varit iväg på simning och löparträning på gymmet och Mamma Karin har ju varit bortrest till Milano men sedan hon kom hem har hon hunnit spela 2 timmar tennis! Imorgon ska vi se om vi inte kanske kan åka lite längskidor nu när det har kommit så mycket snö? Fast det kan också vara på gränsen för kallt! Jaja en ide iallafall! :)

1 kommentar:

  1. Vad kul att du lagade laxen och salsan visst är det gott.
    Ha det bra

    SvaraRadera