tisdag 30 november 2010

Dag 38

Formsvacka? Så tar du dig tillbaka!
Du är där, mitt i svackan, och lyckas inte ta dig tillbaka. Här kommer en lathund som kan hjälpa dig ur sex vanliga formsvackor. Nu är det dags att vända kurvan uppåt!
Scenatio 1: Du har blivit skadad. Så ska du tänka: Det är viktigt att börja på den nivån du befinner dig nu, och inte starta där du var innan du skadade dig. Samtidigt är det viktigt att veta varför du blev skadad från första början. Är det så att du har överansträngt dig eller belastat för hårt på grund av felaktiga rörelser, måste du ändra dina träningsrutiner. Så ska du göra: Ta hjälp och satsa eventuellt lite pengar på en personlig tränare eller följ bara mig och mina råd ;) eller en sjukgymnast som kan hjälpa dig att göra rörelserna rätt, oavsett om du är nybörjare eller befinner dig på en högre nivå. Det är också oerhört viktigt att du tar reda på vilka muskler du ska fokusera på för att bygga upp det skadade området igen.
Scenario 2: Du är förkyld. Så här ska du tänka: Var noga med att känna av vad kroppen säger. En generell regel är att om du har ont i huvudet eller halsen ska du inte träna. Samma gäller förstås med feber. När du känner dig på banan igen kommer du befinna dig på en något lägre nivå än innan du blev sjuk. Här gäller det att inte ha för höga förväntningar på dina första träningspass. Faktum är att om dina förväntningar är låga får du oftast ut mer av passet, du kanske till och med klarar av mer än du trodde. Så ska du göra: Börja träna på den nivå du befinner dig, så fort du känner dig frisk. Nivån beror förstås på hur länge och hur allvarligt sjuk du varit. Skjut inte träningen framför dig i flera veckor, då blir det allt svårare att komma igång.

Imorgon kommer fler senarion!!

Dagens måltider och träning!

Frukost! Då blev det en stor kopp varm te i vinterkylan! Tillsammans med hälso-blåbärs-yoghurt, en grovmacka med grönsaker och en färsk apelsin!



Lunch! Till Lunch blev det en ursmarrig ceasar sallad!


Mellanmål! Mamma Karin åt humus tillsammans med lite ceasarsallad som blev över till mellanmål när hon kom hem ifrån jobbet! Det är inte många som tänker tanken att äta sallad som mellanmål när de kommer hem ifrån skola eller plugg, men varför inte? Det är minst lika gott och betydligt nyttigare än mackorna med oboy! :)



Middag! Till middag lagade vi en stor gryta som har puttrat på rätt sålänge! :) Vi hackade ner morötter, palstenackor, potatis, vitlök, gul lök, de två sista påsarna av den hemmagjorda kycklingbuljongen och tomatpure/krossade tomater! Och sen i slutet la vi till kokad torsk! :) Ursmarrigt och gott i magen nu när det är så huttrigt och kallt!!

Träning! Pappa Claes och Mamma Karin var mycket duktiga idag och simmade! Mamma Karin gjorde det i 2 timmar mitt på dagen och Pappa Claes gjorde det nu ikväll efter jobbet tillsammans med ´kompis Magnus! Nu är det 5 dagar kvar och vi kommer köra på en liten träningsökning in i de sista!

Efterrätt! Till efterrätt så lagade vi en super god Klassiker i GI-skepnad.
Eftersom vit choklad normalt innehåller mer socker än mörk choklad gör vi en variant av denna klassiska dessert. I originalreceptet ingår banan, men eftersom vi vill hålla nere kolhydratinnehållet byter vi den mot andra frukter och bär.
Gino – med mörk choklad
Ingredienser!
2 st äpplen2 st apelsiner 2 st mandariner2 st kiwi 1 dl björnbär 1 dl jordgubbar 200 g choklad, mörk, 70% turkisk yoghurt


Tillagning!
1 Sätt ugnen på 275°. Riv chokladen och låt den torka en stund, så blir den extra knaprig vid gratinering.2 Skiva frukterna och lägg dem tillsammans med bären i en ugnssäker form. Strö över den rivna chokladen och grilla/gratinera i het ugn tills chokladen fått färg. Det tar inte många minuter.3 Servera genast med en klick turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar