tisdag 30 november 2010

Dag 40

Ha hellre lite fett runt stjärten!!
Generellt kan man säga att en kraftig fett ansamling kring organen i buken är mycket farligare än att samla fett under huden. Risken att drabbas av hjärtinfarkt är nämligen mångdubbelt högre hos en person med mycket visceralt fett än en som har det kring rumpa och lår, oavsett om du är man eller kvinna. Det är en av förklaringarna till varför män oftare drabbas av hjärtinfarkt än kvinnor. Man ska således ha fettet där man kan sitta på det! :) Så de är bara dags att inse att älska din stora stjärt med gott samvete! :)




Dagens träning och måltider!

Frkost!
Till Frukost åt vi grovt bröd med röktskinka och färska tomatskivor! Tillsammans med nypressad blodapelsin juice! Mamma Karin var sugen på lite müsli ytterliggare så självklart var jag positiv gentemot att hon skulle ladda kroppen med extra mycket energi på morgonskvisten! :)

Lunch!
Wasabi- och ingefärstofu med fräsch alfalfasallad! En portion, 100g fast tofu, ½ tsk olivolja till stekning, 75 g grovt rivna blad av roman eller crestasallat, 1 liten skivad tomat, 2 tsk finhackad salladslök, 1 krossad vitlöksklyfta, ½ skivad avokado, ½ tunt skivad fänkålsknöl, 25g alfalfa eller mungböngroddar, 25 g solrosfrön, 1 msk olivolja, 1 msk pressad lime, salt och peppar, 1 tsk jungruolja, 1 msk tamari eller sojasås, 1 krossad vitlöksklyfta, 2,5 cm finhackad färsk ingefära, 1 tsk pressad citron, ½ tsk wasabipasta.

1. skär tofun i långa, tunna remsor och lägg dem i en grund skål.
2. Till marinaden: Blanda olivolja, tamari, vitlök, ingefära, citronsaft och wasabi. Häll marinaden över tofun. Marinera så länge som möjligt! (helst över natten! Men det smakar lika gott att låta det stå någon timme i kylen så som vi gjorde!)
3. Till salladen: Lägg sallat, tomat, lök, vitlök, avokado, fänkål och groddar i en skål. Tillsätt solrosfrön, olja och limesaft. Krydda med salt och peppar och blanda väl.
4. Värm en stekpanna eller grillpanna och häll i litet olja. Stek tofustrimlor tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna. Servera med alfalfasallad,.

Träning! Pappa Claes var iväg med jobbet och spelade bowling! Det har varit mycket på jobbet den senaste veckan och sen full rulle med middag hos oss ikväll och allt så jag är glad för vilken liten motion som helst som Pappa Claes utför! Han gick hemifrån i snövädret till Ropsten och dessutom hem ifrån jobbet! Bowlingen var tillsammans med arbetskamrater i någon timme! :) Mamma Karin har varit iväg och flängt på alla håll och kanter idag! Hon har handlat, städat och fejat här hemma! Skottat, skopat och borstat den oändliga mängd snö som finns överallt och kokat ihop dagens urgoda middag! Det var ingen utmärkande "tennis timme, eller styrketräningspass" eller liknande som utfördes idag, men Mamma Karin har varit igång med livliga aktiviteter HELA dagen och det är ju det vi strävar efter så det var ändå toppen och stora plus poäng till Mamma Karin! :)

Mellanmål! Till mellanmål åt vi en god skorpa med keso! Vi skar upp några skivor äpplen men det hade ju inte varit så tokigt som bilden att toppa med en färsk jordgubbe! :)

Middag! Ikväll har vi haft besök av våra härliga nära och kära! Då bjuds det som vanligt på stor brak middag som Mamma Karin har trollat ihop! :) Mamma Karin hade till förätt lagat en ansjovis rulle! (Bilder kommer imorgon, kamera batteriet har total dött! ) Till huvudrätt blev det oxfile med rotfruktsmos tillsammans med en stor grönsallad, svampsås och vitlökssmör! Till efterrätt blev det en liten chokladmousse! Den var gjord på extra nyttig 77%ig mörk choklad! :) Inget super småsnål ätningsmat direkt stod på menyn, men det måste få smaka ljuvligt när ens bästa vänner kommer på middag! :) Det ger mer energi att få njuta och unna sig utav maten än att föräldrarna och gästerna ska tvingas peta i maten och lite halvt tvinga ner maten..! Det har varit ett av huvudtankarna under projektets gång! Att alltid äta och laga god mat, men som samtidigt är hälsosam! Middagen var super god! Heja cocken Mamma Karin! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar