torsdag 25 november 2010

Dag 33

Fredags dejten!
Att det måste vara fett för att vara gott är en vald sanning man har. Jag kan tycka att det är jätte gott med fet sås ibland, men oftast vill jag ha en skön känsla efter att jag har ätit, framförallt om det är en dejt! Ja, vem vill sitta och känna sig däst, trött och uppblåst när man ska flirta? ”Vem vill tanka bilen full, och så går den bara i 30 kilometer i timmen? Då tankar jag den hellre med rätt bränsle, och kan köra på max” vad innebär då detta i praktiken, bland kastruller och råvaror? Först och främst kommer mamma Karin och Pappa Claes varje fredag kväll från och med nu äta middag tillsammans och gå på en så kallad ”fredags dejt”. Fredagsdejterna kommer att delas upp i flera små rätter med fokus på grönsaker och protein. Mat som kan bygga upp kroppen under natten men som fortfarande lämnar en skön mättnads känsla! :)



Till frukost åt vi god yoghurt med hemmagjord, sund sund sund SUND musli! Jag hoppas att ni alla inte redan har glömt hur super viktigt det faktiskt är att äta frukost och fylla magen med nya batterier dirket när du vaknar upp till en ny dag! Du orkar så betydligt mycket mer och din kropp mår så otroligt bra utav det!! :) Låt dig inspireras av en klassisk urgod fransk frukost som ni ser på bilden till höger! :)
Till Lunch åt Pappa Claes en sund sallad och Mamma Karin åt en mega wrap. Minns ni? De var en liknande av de vi åt i bilen när vi var påväg till Fjällbacka för några veckor sena! Fulla med sallad och äpplen, och gott och blandat!

Mellanmål! Idag blev det en keso macka som är fullladdad med proteiner på en grovbrödsmacka! Detta mumsade Mamma Karin och Pappa Claes i sig innan de skulle fara iväg på träning! Nu idag är det nämligen dags för ett ytterliggare mätningstest! För att se om vi har nått någon framgång konditionsmässigt!

Träning!! Idag var det dags för nya träningsreslutat och träningstester!!

Middag! viltfile med rödvinssky och selleripure. Välj den file du får tag på och tycker är godast- kött från hjort, älg eller nöt passar alla mycket bra till den smakrika vinsåsen! (vi använde oss utan älgfile med kantarellsås!)
Till 4 personer, 700g hjort-älg eller oxfile, 2 krm krossad svartpeppar, 1 msk olja + 1 msk smör, ½ dl torkade, blötlagda trattkantareller, 10 kluvna enbär, 1 tsk salt, 2 dl rödvin, 4 msk koncentrerad viltfond, 2 msk lingon. Selleripure: 1 rotselleri (500g), 4 potatisar, 1 msk smör, ca. 1 dl vispgrädde, ½tsk salt. Hasselbackspotatis: 12 jämnstora potatisar, 2 msk smör, ½tsk salt, 4 msk ströbröd+ 2 msk riven permesanost.
Gör så här! 1. Hasselbackspotatis: sätt ugnen på 225' grader. Skala potatisarna, skiva dem tunt ner till ungefär hälften från botten. Lägg dem gärna i en träsked, så skär man inte för långt. Pensla med smält smör och ugnsbaka totalt ca 40 min. Pensla med smör några gånger under tiden och stö över salt, ste....
2. Selleripure: Skala, dela och mjukkoka potatis och selleri. Häll av vattnet och kör snabbt till mos i matberedare med smör, grädde och salt.
Stek köttet! och fixa ihop en god kantarellsås! :) toppen gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar