fredag 5 november 2010

Dag 12

Vad är HÄLSA?
Världshälsoorganisationen har använt denna Definition; Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, och inte bara frånvaron av sjukdom eller handikapp. Med den här definitionen blir hälsa en fråga om inte bara frånvaro av fysisk sjukdom, utan även om psykiskt och socialt välbefinnande.
Jag vill ju att mamma Karin och Pappa Claes skall leva så hälsosamt som möjligt under dessa 6 veckorna! Det är därför viktigt att de fortfarande mår bra under sociala förhållanden som exempelvis att vanor som att äta goda långa middagar med sina vänner, fika och äta luncher med den och d
en och allmänt känna sig lycklig och till ro. Jag strävar inte efter en diktator bantning där de skall leva på knäcke bröd och vatten och kanske en persiljekvist om de har tur, utan jag vill göra mina föräldrar mer hälsomedvetna och ändra på vissa ohälsosamma vanor. De ska bli medvetna om att är de sugna på något kan de ta ett glas vatten först eftersom när man tror att man är hungrig är man i själva verket oftast törstig. Och att när de äter luncher med sina kollegor att de faktiskt är medvetna om vad det är de stoppar i sig och att de gärna kan välja de menyerna som är ansedda mer hälsosamma. Det innebär inte heller att de bara får äta sallad varje dag heller, utan att de ska äta en varierad kost. Hellre att de får i sig lite av allt än allt av ett. Det är ett gott motto som är mycket hälsosamt i längden! :)

Träning! Idag har föräldrarna varit mycket aktiva och duktiga även idag! :) På bilden till vänster ser vi när Pappa var ute och sprang i en timme. Han var mycket pigg när han började springa, men desto tröttare när han kämpat sig upp för vår enorma mördarbacke! Sedan har vi även utfört styrke och smidighetstestet! Det var vissa övningar som vi inte förstod hur vi skulle utföra dem men de flesta var ganska ansträngande och är övningar som vi kommer att träna på under dessa 6 veckorna! Dagens resultat var medel bra, det finns definitivt potential och en stor möjlighet till förbättring i det här området!! Det var olika övningar i tester som mäter Smidighet i baksidan och framsidan av låret, smidighet i vaderna, styrka i den tvärgående magmuskeln, koordination och styrketest för nedre delen av magen, test av armarnas och benens uthållighet.

Frukost

Till frukost åt vi en bärfrukost. Den innehåller naturellyoghurt och färska bär. Tillsammans med nypressad juice och te. Här på landet har vi tyvärr inget grönt te men vi drack hederligt gott gammalt earl grey som inte skadar kroppen alls! :)


Lunch

Till lunch åt vi en halv avokado med färska räkor och dill som förrätt! :) Och till huvudrätt blev det rester ifrån gårdagens delikatess kyckling med pasta.


Ikväll åkte Mamma Karin och Pappa Claes ner till Göteborg och skall äta en trevlig middag med sina gamla vänner! Som vi nyss läste handlar ju hälsa om ett fysiskt och socialt välmående. Ikväll får de verkligen en social och okänd middag! Jag har gett dem mina visaste råd när de väl åker iväg på middag. Att de ska undvika chips, godis och små extra smaskis saker. De ska istället äta mycket utav den "riktiga" varmrätts maten och välja mer grönsaker och proteiner på talkrien ikväll. Det blir nog jätte trevligt för dem! De är de värda efter deras två hårt aktiva och sunda dagar här utomhus på landet! De får se till och njuta dessa nästan 12 timmar utan att Personliga tränaren bevakar dem! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar