tisdag 30 november 2010

Dag 37

tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag.. 6 dagar. 6 YNKA DAGAR kvar.
Nu ska vi göra en mirakelinsats de sista 6 ynka dagarna kvar av projektet!
Undvik cokacola
Jag läste en artikel nyligen som handlade om att undvika cokacola.. Halsar du coca-cola till alla måltider? Det kanske är dags att tänka om.
Dricker man för mycket kan det nämligen leda till djup muskelförlamning, visar en ny forskningsrapport. Anledningen till muskelförsvagningen tros vara att kaliumhalten i blodet kan bli farligt låg om man dricker stora mängder cola. Tillverkarna försvarar sig med att säga att drycken är ofarlig i måttliga mängder, skriver BBC News.
Problemet, enligt utredaren, är den aggressiva marknadsföringen och de supersizade förpackningarna.
– Det råder inga tvivel om att folk i industriländerna dricker 2-3 liter cola om dagen, skriver doktor Clifford Packer från Louis Stokes Cleveland VA Medical Center i Ohio som håller med om forskningsresultatet och menar att bieffekterna inte är ovanliga.
Koffeinet värst
Bovarna i dramat är glukos, fruktos och koffein som finns i coca-colan, skriver läkarna i International Journal of Clinical Practice. Troligtvis är koffeinet värst.
Det innebär inte att koffeinfri-cola är mycket bättre. Fruktosen kan nämligen orsaka diarré som också kan leda till för låg kaliumhalt, hypokalemi.
Lungan förlamades
I uppsatsen uppmärksammades att en mans lunga förlamades eftersom han drack 4-10 liter cola om dagen. En kvinna som drack tre liter cola varje dag drabbades av trötthet och ihållande kräkningar. Kvinnan hade oregelbunden hjärtrytm, troligen på grund av den låga kaliumhalten.
Vill veta var gränsen går
Nu vill doktor Moses Elisaf på Ioanninauniversitet i Grekland forska mer och ta reda på var gränsen går för hälsosamt coca-coladrickande.
Att överdrivet coca-coladrickande kan vara skadligt är inte nytt. Tidigare forskning visar att överdriven colakonsumtion leder till fetma, diabetes och tandproblem.
Vi har valt att undvika alla sorters Läsk under dessa 6 veckorna. Det är ingenting essentiellt som befinner sig i de osunda aluminiumburkarna så vad är det för fel med att dricka ett glas citron- eller ett helt naturellt glas med vatten till måltiderna istället?

Dagens måltider och träning!
Till Frukost! Mamma Karin och Pappa Claes fick idag njuta av en grovbrödskiva med leverpastej och tomater, nykokat te, nypressad apelsinjuice och yoghurt! Jag åt samma måltid men hann inte fota maten, var så hungrig och ganska sen! :)

Lunch! Till Lunch åt Mamma Karin sin hälsotallrik på jobbet! Pappa Claes fick i uppdrag att äta bakadpotatis med valfri röra till lunch! Vi får se om han lyckades finna denna delikatess någonstans? :)

Mellanmål! Fick Mamma äta en avokado macka innan hos skulle iväg på yoga! Det är kanon lätt men samtidigt kanon lätt! :) Bara att mosa ut en avokado på en-två mörka brödskivor och peppra och salta lite så blir det super gott!
Träning! Mamma Karin kom hem i 2 minuter sen skuttade hon iväg i ett gehu (haha stavas det så?!) till superyogan som hon går på varje tisdag! Ni minns väl bilderna ifrån förra veckan? :) Super duktig! Pappa Claes har fått Ikea uppdrag ikväll så han får nöja sig med sin morgonsmotion som han och mamma Karin fick imorse, nämligen att gå hemifrån till Ropsten. Radion hade hela morgonen varnat om total begränsning ifrån bussarna på Lidingö idag så då såg de en härlig möjlighet till ytterliggare lite gratis motion sådär på morgonkvisten! :)

Middag! Till middag blev det rester ifrån både Wallenbergarna i Söndags och Kycklingen ifrån igår!

1 kommentar:

  1. Hej
    Jag tränar och tränar! Och äter och äter! Hinner inte med så mycket annat än det och jobba.
    Har skaplig träningsvärk efter måndagens cirkelträning även om jag blivit mycket starkare! Det känns framförallt i mage och rygg. Astrid är så duktig med sitt planerande för oss! undrar om hon kan sluta med det efter projektets slut?? Vi har liksom vant oss vid att ha en egen PG på hemmaplan! Mamma Karin

    SvaraRadera