onsdag 17 november 2010

Dag 24

Njut av maten!
Vill du undvika diabetes, hjärtinfarkt och stroke? Ät långsamt. Ny forskning visar nämligen att hetsätning ökar risken för just dessa. Resultaten pekar också på att hetsätande är värre för kroppen än att bara vara överviktig. Så ät lagom stora portioner i långsam takt. Då hinner maten brytas ner av enzymerna i munnen och magen. Då hinner du njuta av maten och det gör både kropp och knopp glad! :)

Frukost! Till frukost åt vi grovmacka med skinka och tomat. (Hade inte skivat upp dem när jag tog fotot!) Med färsk honungs melon och klementin. Dessutom drack vi varm nyponsoppa till. Och frukosten åt vi självklart långsamt!! ;)

Lunch! Till lunch åt Pappa Claes Sushi och Mamma Karin varmrökt lax med örtsås och fransk potatissallad, (en sallad som innehåller, potais lök salladsblad, kapris och ruccula)

Mellanmål! När föräldrarna kom hem ifrån jobbet fick de äta en god persikosmoothie som jag lite provisoriskt hittade på på en höft.. Den bestod utav persikor, naturell yoghurt och krukskakli! Blev ganska god, vi mixade den extra länge så att den mer blev rinnig som en dricka!


Dagens träning! Idag är det onsdag vilket betyder simningsdag!! :) Mamma Karin tränade ett vattengympa pass mitt på dagen i 1 och ½ timme! Det märktes att hon verkligen hade tagit ut sig på passet när hon kom hem för att hungern hade verkligen vaknat till liv inne i henne! :) Men det är bara ett gott tecken! Pappa Claes och Magnus åkte iväg till Gångsätra Hallen och simmar just nu ett simpass- vi får höra när han kommer tillbaka hur långt han har plaskat fram och tillbaka i bassängen! :) Som jag har berättat tidigare är simning ett alldeles utmärkt träningssätt och som är skonsamt för dig på många sätt och vis! Det är en bra variation till mina två hurtiga föräldrar att inte bara vara ute på promenader, jogga eller inne i gymmen! Utan också få ta ett dopp i det blå! :)


Middag! Till middag har jag lagat en hälsosam Köttfärsås med Spaggethi! Först åt vi Färsk melon med parmaskinka ovanpå till förrätt!

Köttfärsås Bolognese till 4 Personer behövs:
1 gul lök, 1 morot, 3 msk rotselleri, 1 msk olivolja, 500g nötfärs, 1 burk krossade tomater, 1 dl rött matlagningsvin, 2 msk tomatpure, 1 köttbuljong+ 1 dl vatten (vi tog en påse ifrån vår hemmagjorda frysta buljong!!), 1 tsk torkad eller färsk oregano, salt och nymalen peppar, 2 finhackade vitlöksklyftor. Servera med 1 dl kokt fullkornspasta, sallad och riven permesan! Gör så här: Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri. Fräs löken i olija i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs köttfärsen under omrörning tills den är jämt grynig och lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, vin, morot och selleri. Köka på svag värme utan lock i 15-20 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar. Tillsätt vitlöken. Låt såsen få ett uppkok före servering. Servera med sallad och fullkornspasta. Riven permesan och färska örter smakar gott till!



Imorgon ska vi upp och hoppa tillsammans med Leila redan start klockan 07:15!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar