måndag 22 november 2010

Dag 29

NU ÄR DET START PÅ VECKA 5!! BARA TVÅ VECKOR KVAR NU!! NU ÄR DET FULLT ÖS MEDVETSLÖS!! :) :)


Nu kämpar vi för midjemåttet! :)
Midjemåttet bör inte överstiga 94 cm för män och 80 cm för Kvinnor. Lyckas vi minska midjemåttet med våra ändrade matvanor och ökad motion kommer ämnesomsättningen för mamma Karin och pappa Claes att förbättras! Mycket fett vid magen är speciellt ogynnsamt och ökar risken att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes! När man går ner i vikt är det bukfetman (som det brutals kallas för!) som försvinner först, vilket gör att även en ganska liten viktnedgång på några kilon kan vara mycket betydelsefull för att minska sjukdomsrisker. Ofta sjunker blodsocker, blodfetter och blodtrycket, även om kroppsvikten inte går ner särskilt mycket. Så mamma Karin var inte bekymrad om resultaten inte syns på vågen, de syns inne i kroppen!

Till Frukost åt vi fullkorns bröd tillsammans med ett kokt ägg, proviva drycken Blåbär som är mycket god och ska enligt anvisningar på paketet göra gott gentemot magen! Och det vågar jag faktiskt tro på för min mage lugnar ner sig med ett glas provivia Blåbär! Lite smyg reklam här men de kan få en tumme upp i mitt projekt här och nu faktiskt! :)
Till lunch vet jag inte vad Pappa Claes stoppar i sig, han har åkt iväg till Norge med jobbet idag och kommer hem imorgon kväll igen men han har en guide-line med vad han ska tänka på när han är ute och reser och att han verkligen tänker efter vad han får i sin mage för att lugna hungern! Mamma Karin har ätit en hälso- tallrik som finns på restaurangen vid hennes jobb!

Till middag ska vi laga en förhållandevis lätt Skaldjursgryta!!! :) Det är ett sunt GI recept som innehåller många råvaror och fisk o skaldjur som är sunt för kropp och knopp! J Till den här grytan kan man, om man får tag på det, använda den thailändska buljongtärningen Tom Yum av det välbekanta märket Knorr. Den finns i asiatiska butiker, men det går lika bra med höns- eller grönsaksbuljong.
Vi använder såklart oss utav vår hemmagjorda kycklingbuljong! Det finns ca. 3 påsar kvar nu, tar buljongen slut så får vi experimentera med en ny kycklingbuljong stor kokning!!
Ingredienser till 4 portioner! 1 st
lök, liten, gul 1 msk rapsolja 1 tsk currypasta, grön 1 st buljongtärning tom yum, höns eller grönsaks 1,5 dl vatten 2 dl kokosmjölk 200 g räkor, skalade 250 g musslor 75 g sockerärter 80 g spenat, färsk Tillbehör
kokt ris eller nudlar

1. Skala och finhacka löken.Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Tillsätt buljongtärning,vatten och kokosmjölk och låt koka ca 5 min.2. Blanda ner skalade räkor, avrunna musslor, ansade sockerärter och spenat och koka ca 1 min. Servera med kokt ris eller kokta nudlar.


Träning! Idag ska Mamma Karin och familjekommpisen Magnus åka iväg till Chris ute i Gåshaga och kämpa på i ett hårt styrketräningspass! Pappa Claes är som sagt bortrest till Norge idag och imorgon men när han kommer hem sen igen så ska han få rulla tillbaka till träningen så fort de bara går! :) Det blir lite omständigt med att Pappa Claes ska åka iväg och jobba utomlands lite titt som tätt.. Men vi får kämpa på under de omständigheter som vi befinner oss i! Mamma Karin och Pappa Claes är duktiga, nu ska vi köra på i två hela bra veckor till så ska vi se till att vi har uppnåt fina resultat! Om inte resultaten tyder på en stark förbättring har vi alla lärt oss mycket och lärt oss att tänka på ett så sunt sätt som möjligt! :) Fortsättningen följer!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar