lördag 20 november 2010

Dag 27

Drömmen om livskvalitet
”Har du någon gång funderat på vad livskvalitet innebär för dig? Kanske handlar det om att trivas där du bor, att du och dina barn får rätt möjligheter och en bra uppväxt miljö, att dina grannar är trevliga, att du har tid och kan odla dina intressen, att ditt arbete är roligt och utvecklande, att det finns ett rikt kulturutbud, att du har nära till skog och eller bara helt enkelt att känna känslan av ren lycka? Det är så viktigt att var och en vågar följa våra egna hjärtan, vad vill vi själva? Vad gör dig lycklig? Det är viktigt att vi vill göra allt som för att vi människor trivs så bra som möjligt. Det är så viktigt att vi alla lever ett liv som du en dag vill kunna se tillbaka på och minnas med glädje. Följ din egen dröm om din livskvalitet.
Idag har föräldrarna flugit iväg till Göteborg för att träffa vänner och fira en glad 50åring! :) Jag pratade nyss med Mamma Karin på telefonen som meddelade att de skulle äta räksallad till lunch och förmodligen så blir de fisk och skaldjur till middag! Det är inget fel med dessa måltider, det jag befarar mest är vad de båda föräldrarna stoppar i sig mellan lunch och middagen.. Det kan vara där som bullen, korven, godiset eller liknande sötsaker kan slinka in för att suget är för stort.. Jaa jag kan inte mer än hålla tummarna här hemmifrån! Mamma Karin och Pappa Claes hade en nästan helt olidlig träningsverk idag efter Leilas träningspass i torsdags! Haha de har lite svårt för att böja sig ner, sätta sig, komma upp ur sängen, plocka upp någonting ifrån golvet osv.. Så smidigheten är inte riktigt på topp men lite träningsverk gör ingen något ont! Det är bara ett gott tecken nu bygger vi muskler!! :)
För er som fortfarande är hemma och vill följa ett recept till middag som jag kommer att göra kan vi göra Cesarsallad till middag! Det kommer jag och mina basketvänner äta till god sund lördagsmiddag!
Gör så här! Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten innehåller också både kyckling, bacon, avokado och cambozola.
1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt ochrosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Läggöver dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minutertill 68° innertemperatur.4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller istrimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfatmed den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar ochkrossade valnötter.6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostadebrödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.Salta och

1 kommentar:

  1. Hej Astrid,

    Kul och genomarbetad ide. Härliga sidor och inspirerande recept.
    Fantastiska delagare. Stor eloge till er alla.

    Kram "frissan" Agneta

    SvaraRadera