torsdag 4 november 2010

Dag 11

Äta regelbundet!
För att lyckas att gå ner i vikt är regelbunden måltidsordning en förutsättning. Det viktigaste för att få kontroll över hur mycket man äter är att fördela måltiderna över dagen. Det är också en god hjälp för att kunna hålla blodsockret i balans! Frukost, lunch, middag och några mellanmål är en fördelning som passar många, men självklart måste måltiderna anpassa till arbete, familj och fritid. Med planering går självklart detta att lösa! För den som äter tidig frukost och sen lunch kan behöva två mellanmål under förmiddagen. Är tiden mellan lunch och middag kort behöver man kanske inget mellanmål på eftermiddagen men då smakar det nog gott med en kvällssmörgås istället! :)

Dagens Måltider och träning! :)
Träning! Idag har båda föräldrarna varit mycket aktiva och duktiga! Dagen startade med en lång mogonpromenad ute i höstsolen här i Fjällbacka i en timme. När de kom hem åt de en stadig frukost och därefter har Mamma Karin jobbat som en furu uppe på berget med trädgårdsarbete! Pappa Claes stänge av vattnet i farmor och farfars sommarhus vilket innebär en hyfsat krävande akrobatisk inkrälning under huset. Dessutom har Pappa Claes sprungit på flera ärenden hit och dit, handlade all mat, fixade med en massa konstiga sladdar (jag har ingen aning måste jag erkänna vad han höll på med) och tvättade bilen. Mamma Karin förtjänar att få all beröm i världen idag! Hon har varit mycket ihärdig och lyft bort en mängder av jord, plantage och allt möjligt ifrån växtriket här på baksidan absolut hela dagen! Full aktivitet back and forth under hela dagen precis som är det vi strävar efter!! :)
Frukost
Till frukost blev det Leilas smaskiga Smoothie igen tillsammans med en varm kopp te och grovbröd limpa med ost + skinka och tomat! En bra start på en mycket aktiv dag! :)

Frukostmål Undertiden som pappa Claes var iväg på ärenden kom mamma in vid 10-11 tiden efter att ha slitit ute på berget ihärdigt i ca. 2 timmar. Då behövde hon OCH förtjänade hon en kopp Kaffe och den sista lilla biten som blev över ifrån gårdagens sunda äppelkaka!

Lunch Till lunch lagade vi en ny variant av pasta med tomat och spenatsås med kyckling! :) Det har blivit rätt så mycket kyckling på den senaste tiden och det är egentligen inte meningen, utan idag berodde det på att det var det som frysen hade att bjuda på nu när vi kom fram till landet! :) Man tager vad man haver ;) Det blev en succe god lunch som var fulladdad med krut i våra kroppar! Så här gör du!
Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan. Vi gjorde en liten egen variant av det här receptet! Vi använde oss utav körsbärstomater på burk och "såsen" som finns i burken som sås istället för grädden tillsammans med lite "spenat-vatten-sås" eftersom vi inte hade någon grädde hemma. Och det blev verkligen minst lika smarrigt utan grädde, men var aldrig rädd för att använda grädde i såser, det blir ofta en mycket god och smakrik sås och lite fett skadar inte! Du ska inte tro att du ska leva under fett skräck under våra 6 veckor! Som vi sa här om dagen, ett visst intag av fett måste vi ha för att kroppen skall må bra och vara i balans!
Middag
Ikväll blev det till förätt goda färska räkor med sallad, toast, dill, citron och en liten klick majonäs! Vi vill ju passa på att äta så mycket färska räkor och fisk nu när vi är på västkusten i ett par dagar så därför blir det lite ändringar i matprogrammet med fler fiskrätter! :) Vi drack citron vatten till måltiderna men mamma Karin och Pappa Claes fick även unna sig ett glas vitt vin ikväll efter sin aktiva och duktiga träningsdag! Jag kommer framöver att försöka skära ner på den dosen eftersom Alkohol nästan helt och hållet stoppar all fettförbränning i kroppen.. Men mer om det ämnet om några dagar! :)
Till huvudrätt blev en ny premiär för min egen del, men enligt mamma Karin och Pappa Claes är det en riktig svensk klassiker tydligen! :) Vi åt torskfile med hackat ägg, fränt(?) smör och pepparrot med koktpotatis! Det var lite nya och goda smaker, vi var alla riktigt nöjda! :)
Efterrätt! :) Denna veckan hade jag satt ut i matprogrammet att en kväll på vardagarna fick vi unna oss med vaniljglass och varm bärsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar