fredag 12 november 2010

Dag 19

Gårdagens och Dagens måltider och träning!
Fredag!
Frukost En smarrig fruktsallad som vi hade gjort i ordning redan kvällen innan! :) Tillsammans med en klick Grekisk Yoghurt!
Lunch
Middag Ikväll har både Mamma Karin och Pappa Claes syndat.. De var iväg på middag med sina närmaste vänner här bland alla grannar! Pappa Claes pep ut lite halv generat när jag frågade honom om han visste vad Lundahls skulle bjuda på ikväll.. Schnitzel... hmm vi vet ju alla hur oerhört gott det är med klassisk schnitzel med pomfritt ketchup och Majonäs (iaf vi som har bott eller varit i Tyskland en sväng) Det är hyfsat dödsdömt att försöka slänga in en hälso-touch på kvällens middag.. Haha men som jag lite lätt skämtade om i bilen med pappa Claes, jadu njut av den utsökta middagen ikväll men imorgon kommer vi att köra på hårt och förbränna bort det som kroppen inte behöver!! Vi får se hur dagsformen känns imorgon men egentligen har jag planerat in att vi skall gå stavgång en lång bit, eventuellt tillochmed vår stavgångsresa uppför Ekholmsnäsbacken som Leila rekommenderade oss! :) Så vi får hoppas att föräldrarna inte är iväg på äventyr alldeles för länge ikväll för imorgon väntar en stor idrottsdag! :)

Torsdag!
Frukost I torsdagsmorse åt vi kokt ägg med Kaviar, nypressad juice, lite yoghurt, te och en grov macka med tomat och leverpastej!
På torsdagsförmiddagen var Mamma Karin mycket duktig och atletisk! Hon spelade tennis i en timme på Lidingö Tennisklubb! Pappa Claes åkte iväg till Norge med jobbet så han har varit lite svårare att ha koll på nu torsdag och fredag! Mamma Karin var dessutom ute och gick raska promenader vid två tillfällen!

Lunch! Mamma Karin åt, (tyvärr) en rättså väldigt äcklig Moussaka till Lunch, vilket var olyckligt.. För att får man i sig för lite näring och energi syns det ganska fort i motivation, ork och humör.. Pappa Claes har jag ännu inte fått någon rapport ifrån vad som stoppades in i magen denna torsdag.. Det är lite oroväckande för man vet aldrig vad Kundbesöken kan locka honom med för osunda delikatesser.. hmm Men han verkade pigg och glad när han kom hem idag iallafall! Så det är alltid ett gott tecken! :)

Middag Vi lagade en god rotsaksoppa då vi blandade ner rotselleri, morötter, lök, potatis och min hemmagjorda buljong som vi gjorde den första dagen av projektet!
Fin Rotsakssoppa, En soppa som lagas till enligt principen "man tager vad man haver!" 4 portioner, ca 3/4 kg rensade rotsaker t.ex. 4 morötter, 1-2 palstenackor, 1 purjolök, 1 liter vatten, 2 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond-(här använde vi två påsar av vår egna hemmagjorda NYTTIGA buljong! :), (salt) och vitpeppar. Så här gör du! Skala och skär rotsakerna i skivor. koka dem mjuka i buljongen i ca. 20 minuter. Häll av rotsakerna, men spara buljongen. Kör rotsakerna till en pure i matberedare eller passera genom sil. Eventuellt behöver man späda med lite buljong i matberedaren. Lägg rotsakspuren i kastrullen. Späd med buljong tills soppan är lagom tjock. Rör om och värm soppan. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Till soppan åt vi fullkornsmackor med en grymt god "ÄGGHACK" röra som egentligen var menat som ett mellanmål men som vi insåg att det skulle passa mycket bättre till soppan! :)
Kvällsmål Uppvärmd ostkaka med en klick grädde och sylt! Tillsammans med en kopp grönt te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar