lördag 27 november 2010

Dag 35

Dag 35.. himmel och pankaka vi har varit igång i 35 dagar! Nu har vi sju starka dagar framöver oss inför den riktiga slutspörten!! ´

Mental träning

Mental träning är lika viktigt som fysisk träning. Här får du bra redskap för att själv påverka dina tankar och känslor. Du får ny inspiration, ökad kreativitet och mental uthållighet. Ny livsenergi, glädje och tillfredställelse. Dessutom är mental träning mycket viktig inom alla tävlingsmoment för att få bra resultat.
Som jag nämnde för några dagar sen så kan ett gott skratt förlänga livet.. haha det finns till och med en rolig typ av yoga för att förgylla detta! :)
Skrattyoga är en gren inom yogan där vi använder skrattet för att lösa upp spänningar, få igång blodcirkulationen och andningen. Det är ett utmärkt sätt att minska oro, ångest, smärta och stress på och ett kul sätt att slappna av. Det vill jag hemskt gärna att vi alla tre skall prova på! Jag har ännu inte funnit något riktigt bra tillfälle som vi kan utföra detta men det kommer vi nog att kunna ordna! :) Vore himla roligt att testa på så att vi blir så välmående som möjligt

Till Frukost! Gjorde vi den goda bärfrukosten som vi lagade ihop på projektets första dag! Ni mins väl? :) En läcker bärfrukost ur en av Helen Fosters hälsosamma böcker "Snabbt i form med lågt GI" Sida 40 för er som kanske äger den! En mycket enkel frukost som går snabbt att trolla ihop!
4 Portioner
3 dl lättyoghurt (gärna grekisk om du hittar)
2 msk klar honung
375 g hallon
25g havregryn1.
Häll yoghurten i en skål. vänd ner honungen.
2. Fördela en tredjedel av hallonen i 4 portionsskålar. Täck med hälften av yoghurtblandningen. Strö över havregryn och mer hallon.
3.Varva hallon, yoghurt och havregryn och avsluta med havregryn och några hallon. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter före servering!

Till Lunch! Till lunch lagade vi en sparrissoppa tillsammans med en musselmacka, Denna musselmacka bestod utav tomater, avokado och musslor! Enkelt, sunt och urgott!
Grön sparrissoppa
Fräsch och nyttig förrätt till en förmiddag! :)
Ingredienser (6 portioner)
450 g färsk grön sparris
1 gul lök
7 dl kallt vatten
1 ½ grönsaksbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
smör salt nymald vitpeppar
strösocker
Tillagning! Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet. (Spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.) Skala och finhacka löken. Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i 10-15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och en nypa socker.
Mixa soppan med en matberedare. Sila soppan för att få den riktigt slät. Servera med nybakat mörkt bröd.

Träning! Dagen började med att hurtiga Mamma Karin var uppe och damsög hela huset, senare under dagen vandrade hon ut i snöstormen för att se på storebror Calles Volleyboll match! Pappa Claes fick uppdraget att skotta vår insnöade infart. Han lovade dessutom att träna 45 minuter på en crosstrainer, jag gav honom friheten att han skulle få utföra detta när som helst under dagen som det passade honom bäst.. Men när vi väl sitter där sent vid söndagsmiddagen, ja vad tror vi? Njaa det hade inte riktigt hänt va? .. illa!! Nu ligger Pappa Claes lite medeldåligt till men han har lovat att göra susen nu den sista veckan av projektet! Så det är 2 styrkepass hos Leila, simning, konditionstester, styrketester och vem vet kanske en omgång skrattyoga(?:)) som ligger i veckans planering!

Till Middag! Till förätt åt vi lyxig rom med creme Fraiche och nyhackad lök på en grov bröd bit och sen blev det Wallenbergare med potatismos och ärtor! En Riktigt riktigt dunder god söndag middag!
Antal portioner: 4
Ingredienser
800 800 g ljus kalvfärssaltvitpeppar från kvarn1 1 krm fyra kryddor8 8 äggulor4 4 dl vispgrädde2 2 dl vitt färskt ströbrödsmör till stekninggröna ärterrårörda lingonbrynt
smörpotatispuré!
Gör så här:
1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
2. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar