söndag 31 oktober 2010

Dag 7

Vila
Ibland måste man växla ned- inte växla upp- för att inte tappa fart. Ibland måste man muta sin kropp för att den ska orka fortsätta. Ibland måste man resa bort för att komma hem.
Att vila är mycket viktigt och betydande för dig. Lugnet och stillheten gör att man långsamt börjar känna igen sig själv. Man kommer ihåg saker man trodde man hade glömt bort. Man påminns om vem man egentligen är innerst inne. Man påminns om hur viktigt det är att aldrig tappa kontakten med sig själv. Om man äter bättre kommer du att må bättre. En sund kost ger en sund kropp. En sund hjärna tänker sunda tankar. Fast så tråkigt behöver man egentligen inte uttrycka det.
Man kan lika gärna säga att stanna upp och vila handlar om att ta hand om dig själv. För vad kan vara lyxigare i en tid där just tid snarare än guld är vår tids stora bristvara än att för en gångs skull verkligen slösa tid på dig själv?
Njut dig fri från stress. Det är du värd.


Frukost! Till frukost åt vi Leilas smoothie! Leila Söderholm rekommenderade att äta denna smoothie till frukost så ofta det bara går! Hon äter själv den här smoothie:n varje morgon, gör nästan en halv liter så att man blir fullt mätt och inte behöver komplettera med annat till! Det vi har i är banan, blåbär och hallon, fibre havregryn, mjölk, vaniljyoghurt, krukskakli alternativt vete/havrekli, sedan mixar man ihop allting i en mixer! :) Super gott och en dunder bra start på dagen!

Lunch! Till lunch lagar vi kyckling wok! Vi har wokade grönsaker i frysen och fortfarande lite kyckling kvar ifrån i fredags och nudlar i skåpet! Kör ner allting i en wokgryta och krydda med chilisås, soya och grönsaker efter egen smak och vad kylskåpet har att erbjuda! :)


Träning! Pappa Claes har fått äran att damsuga hela huset idag vilket är en mycket bra livlig aktivitet som alla hemma i huset även kommer att bli uppmuntrade utav! :) Jag vill ju att mamma Karin och pappa Claes ska sprida så mycket positiv andan omkring sig som möjligt vilket kan inspirera andra! Mamma Karin skall i eftermiddag spela tennis i 1 ½ med sitt tennis gruppspel!


Middag! Ikväll blir det stor släktmiddag med nio personer som ska fira en lite försenad 18 års födelsedagsmiddag! :) Det blir en riktig brak middag skulle jag väl våga säga faktiskt!
Till förätt kommer vi att äta en laxtårta! :)
Botten: 200g mörkt bröd t.ex kavring, 50g smör. Fyllning: 5 ägg, 200g rökt lax, 1 dl hackad gräslök, 2 msk senap, 2 dl lätt creme fraiche, ½ tsk salt, 1 krm vitpeppar, 100g löjrom eller stenbitsrom.
Gör så här! Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (24 cm i diametern). Ställ in i kylen. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Finhacka laxen och gräslöken. Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner lätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt mogna i kylen minst 2 timmar. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Garnera med rom.
Helstekta fläskfiler med purjolök, champinjoner och annanas tillsammans med klyftpotatis och en stor god sallad blir huvudrätten och till efterrätt kommer vi att äta Bannanasplit med hemmagjord chokladsås!
Världens enklaste chokladsås: Till marängsvissen eller banana spliten: Häll 1 dl socker, 1 dl kakao och 1/2 krm salt i en kastrull. Tillsätt 1 dl vatten eller mjölk, hälften i taget, och rör om så att allt blandas. Rör lite i kastrullen medan du kokar upp såsen och låt den sedan koka sådär 5-10 minuter tills den är blank och slät. God både varm och kall.

1 kommentar: