fredag 29 oktober 2010

Dag 5

MORGONPROMENADER!! :)
Jag ska skriva mer om morgonpromenader efter vår banan efterrätt och att jag hittat min unika bok "Allt om fettförbränning", kokböckerna har en tendens att springa iväg nu på senaste tiden..! Idag har vi varit mycket duktiga! :) Pappa låg lite på "shit list" när han kom hem sent igår kväll och erkännde att han syndat, att han ätit hamburgare och druckit conjak och hela baletten på middagen med jobbet. Då fick det bli en tidig straffrunda imorse istället med projektets första, men absolut inte sista morgonpromenad! De har dessutom nu ikväll innan middagen äntligen utfört första löpar testet!
Frukost! Ägg och Bacon :) 1 portion
Du behöver: 2 ägg, 4 skivor bacon, 1 tomat och champinjoner. Gör så här: Stek alla ingredienser. Låt baconskivorna torka på hushållspapper innan du serverar. Jag la även till lite rester ifrån våra paprika marinerade grönsaker som vi gjorde i onsdags!
Lunch! Parmalindad sparris med persiko- och avokadoröra
1 Portion Du behöver: 18 färska, gröna sparrisar, 1,5 persika, 1,5 avokado, 200 g färskost, 2 rostade paprikor på burk, 9 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, några skivor tunt hyvlad parmesanost, salt och svartpeppar.
Gör så här: Koka sparrisen i lättsaltat vatten under tre minuter. Häll bort vattnet och skär av den ätbara delen på sparrisen. Släng nederdelen eller mixa och koka soppa på den. Dela och skär persika och avokado i små tärningar och blanda med färskosten. Strö på salt och peppar. Skär paprikorna i skivor och fördela på tallrikar. Lägg två sparrisar i mitten på varje skinkbit och lägg på en klick av röran. Rulla ihop. Lägg rullarna ovanpå paprikan och hyvla parmesanost över.
Mellanmål! Mango Smoothie!
1 portion! 1 dl Naturell yoghurt, ½ dl nypressad juice, krossade linfrön och med valfria frysta frukter. Idag blev det mango! Mixa alla ingredienser och viola ! Så har ni en riktigt god och energirik smoothie framför er! :)
Träning!
Idag har Mamma Karin och Pappa Claes varit duktiga! Först startade de dagen med att 07:00 stiga upp och ut genom dörren på en morgonpromenad i 30 minuter! När de kom tillbaka stod en stor god frukost där väntandes på dem full med god och hälsosammat som gav dem energi under hela dagen! Sen for mamma runt på en massa kakelärenden hit och dit och pappa till jobbet. På eftermiddagen var det dags för motion igen! Nu utfördes äntligen löpartest sträckan som de båda klarade av med hyffsat goda resultat. Pappa sprang på 31:30 och Mamma 31:40. Vi valde en ny sträcka i närheten av vart vi bor så jag skall mäta hur lång sträckan är så ska detta testas 2-3 gånger till under dessa 6 veckor som förhoppningsvis kommer att visa en förbättring! :) Jag är nöjd med dem båda! Imponerad att de faktiskt kravlade sig ut och sprang ikväll fredag kväll innan middagen, jag var själv iväg på basketträning och hade svårt att riktigt hinna peppa iväg dem innan jag själv skulle iväg men jodå ute var de och hurtade sig när jag kom hem! :) En stor plus stjärna förtjänar de allt! :) Haha bilderna är ifrån när de precis kommit hem, pappa Claes var hyfsat matt efter löparpasset! Vi åt god och trevlig middag med moster Anna som extra gäst ikväll också! Haha men efter middagen dröjer det inte mer än 3 och en halv sekund innan det ljuvliga ljudet av farsans snark dyker upp.. Han känner av de nya träningsvanorna i hela kroppen men de här gör honom verkligen så gott! Det är inte alltid en dans på rosor att följa programmet och uppnå resultat men föräldrarna Karin och Claes kämpar på gott och väl! Fortsättning följer..!
Middag!
Vi lyxade till med en räkmacka till förätt!Grovt mörktbröd i botten, sallad, en klick majonäs och en stor hög med räkor! :) En riktig smaskig början på middagen! :)
Majskyckling med saffransmarinerad minimozzeralla
En succe både för öga och gom. Allt går att förbereda i god tid och medan ni äter förätten blir kycklingen klar i ugnen.
2 Portioner, 2 Majskycklingar, salt och svartpeppar, 4 tunna skivor salami, 50g grovt riven, färsk permesanost, ½ msk smör, 1 paket minimozzarella, 1 paket saffran (½ g), 1 ask cocktailtomater, 25g ruccula, olivolja, 25g rostade pinjenötter.
Vi gjorde en liten egenvariant av det hela och la till lite potatis eftersom vi alla hade varit iväg och tränat precis innan och behövde fylla på kolhydrat föråden! Men så här gör man! Sätt ugnen på 200 grader. Banka ut kycklingfileerna så att de blir platta, ca 2 cm. Skär ett snitt i filen och vik upp den ena sidan. Strö på salt och peppar. Fördela salami och permesan över ena filen och vik ihop. Spara lite ost till gratineringen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fileerna i 1 minut på bägge sidor. Lägg fileerna på en ugnsplåt och strö över lite salt, peppar och permesanost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Häll av lagen från mozzarellabollarna. Blanda mozzarella och saffran i en skål. Strö på lite salt och svartpeppar. Tillsätt tomaterna. Fördela rucculan på två tallrikar. Ringla lite god olivolja över. Lägg på kycklingfilen och toppa med rostade pinjenötter. Servera med mozzarellasalladen! :) BONAPETIT! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar