torsdag 28 oktober 2010

Dag 4

BANTNING OCH IDROTT HÖR INTE IHOP
Idrottare har i regel inga problem med övervikt eftersom de rör på sig så mycket. Men ändå förekommer det att personer strävar efter att minska något kilo för att kunna nå sin idealvikt eller komma ner till en speciell viktklass. Inom vissa grenar, exempelvis långdistanslöpning och gymnastik, väger många för lite, vilket på sikt kan ha negativa effekter på hälsa och prestationsförmåga. Bantning och Idrott hör inte ihop! Tränar du hårt måste du ha energi! Du kan helt enkelt inte prestera ditt bästa och samtidigt äta för lite. Då kommer du endast tära sönder och fullständigt bryta ner din kropp! Om du trots allt vill gå ner i vikt, måste du därför lägga upp ett program för hur du ska äta och träna. Du bör avstå helt från att tävla under perioder då du äter energisnålt. Mitt huvudsyfte med projektet är inte att föräldrarna ska gå ner i vikt utan att de tränar och bygger upp nya muskler och äter mer hälsosamt som på sikt förhoppningsvis kan dra ner några kilon på vågen när vissa av deras vanor ändras. Men en viktminskning är inte den största eftersträvan med projektet! :)

Dagens måltider!
Frukost!
Imorse lagade vi en god lingon smoothie tillsammans med ägg och fullkorns skinkmacka med gurka!
Det här behöver du:
1 portion, ½ banan, 1 ½ dl kesella, 1 ½ dl minimjölk, 1 dl frysta lingon (vi tog lite mer och blandade frysta bär), linfröolja ½ msk kallpressad linfröolja,1 kokt ägg.
Gör så här! Kör Kesella, mjölk, lingon, banan och linfröolja i en mixer till en drink. Ät ett kokt ägg och drick kaffe eller grönt te till. Vi tog te :)
Lunch!Rökt lax och avokadosallad, Rökt lax och avokado är en mättande lunchsallad fylld med nyttigt fett och härliga smaker! 1 portion, 100g rökt lax i tunna skivor, 1 tomat, 1 avokado, ½ rödlök, en näve böngroddar, grönsallad, olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, ev. lite fänkålsgrönt till garnering. Gör så här! Tärna tomat och avokado och blanda med strimlad rödlök, böngroddar och salladsblad. Blanda gärna med olivolja och balsamvinäger, salt och peppar vid servering. Toppa med rökt lax och gärna en nypa fänkålsgrönt samt nymald svart peppar.

Middag! Det blev lite rester idag för mamma, mig och moster Anna panna ifrån Bryssel :) Vi fick njuta av gårdagens marinerade grönsaker och grekiska köttbullar. Pappa var iväg på middag med jobbet,, jag kan ju inte mer än att bara lita på honom att han nu åt sin räksallad som tydligen skulle serveras ikväll! :)

Träning! Mamma Karin och moster Anna var iväg på teater hela kvällen, jag själv på universitets kurs och pappa iväg med hela jobbet så även ikväll blev det ingen 5 km mätning! Det blir därför lite ändringar i träningsplaneringen.. Imorgon kommer vi att utföra det efterlängtade 5 km testet! Istället för att som planerat för mamma: crosstrainer i 20-30 min och magträningsövningar och pappas intervallpass på lunchen!

1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg du har gjort, jag är lite oerfaren bloggläsare men den ser proffsig ut.:D
    Kul med bilder så man får se allt in action också, när kommer det upp träningsbilder?

    Calle hälsar "Bäst jag skaffar ett gymkort för att försvara titeln som familjemästare i multisport"

    SvaraRadera