söndag 31 oktober 2010

Dag 6

Fisk minst 3 gånger i veckan och drick mycket vatten!
Det är väldigt nyttigt med fisk som bidrar med mycket hälsoplus!De flesta utav oss bör äta mer fisk än vad vi gör idag! Jag kommer framöver berätta om fettförbränning och hur viktigt det är att ha en jämn fettnivå i kroppen! Fet fisk, som lax, strömming, sill och makrill är ett av de bästa fetterna du kan välja att äta för din kropp. Mamma Karin och Pappa Claes kommer att äta fisk minst 3-4 gånger i veckan och jag hoppas att fler nappar på den idén eftersom det är oerhört hälsosamt och gör din kropp bara gott! Fisk och skaldjur ger oss en rad viktiga näringsämnen som vitamin D, jod och selen. Om man äter fisk några gånger i veckan minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det kan bland annat bero på att fisk innehåller en bra typ av fett, så kallade n-3- eller omega-3-fettsyror som nog många har hört talas om förut! Fisk kan vara och är gynnsamt för din kropp så tveka inte att frossa i denna delikatess med gott samvete! :)


Så fort du är sugen på någonting, innan du börjar raffsa och kraffssa i skåpen och försöker hitta någonting smaskigt, börja alltid med att ta ett glas vatten. Kroppen får aldrig vara uttorkad och med ett glasvatten i magen lugnar suget ner sig!





Dagens Träning! Nu är det äntligen lördag med en hel ledig dag som vi kan spendera på träning och god hälsosam mat! :) Såklart har vi alla 17 tusen andra planer och projekt under hela dagen men föräldrarna var även mycket aktiva och duktiga! Pappa Claes spelade golf på brohof med storebror Calle. Det blev en 4 ½ timmes lång promenad ute i sena höstsolen! Utmärkt motion för pappa Claes och hans fettförbränning!




Mamma Karin arbetade som en guru i trädgården och krattade upp 5 hundra kilo löv! Vi har haft en hyfsat hysteriska trädfällnings vecka så mamma Karin hade mycket att bita i! Hon var aktiv hela dagen, med promenader in till stan med moster Anna. Testa kläder i provrum kan ju alltid anses som lite aktiv motion också ;)



Frukost!
Till frukost blev det gårdagens mango smoothie som vi gjort extra mycket utav! Tillsammans med den nyttiga smoothie:n drack vi grönt te och åt en skiva av grov fullkornslimpa med skinka och färska tomater.

Lunch!
Till lunch lagade vi Spenat pasta!
Pastasås med spenat och ost, recept taget ifrån Apotekets olika recept som är förebyggande mot hjärt och kärlsjukdomar samt bra mat för diabetiker. Det är viktigt att understryka att den mat som rekomenderas vid diabetes och hjärt-kärlsjukdomar är densamma som vi alla borde äta så denna lunch är extra hälsosam! :) Så här gör du:
Hackad spenat och bladspenat finns att köpa färdigstuvad och behöver bara tina upp på svagvärme. 4 portioner, 1 pkt, 375g, hackad stuvad spenat eller stuvad bladspenat, 50-75 g ädelost eller 2 dl riven lagrad ost, 17% fett, (salt), vitpeppar, 1 kryddmått riven muskotnöt.
Tina spenaten på svag värme. Koka den i några minuter. Tillsätt ost och kryddor. Pappa Claes och jag åt pasta och spenatsåsen, mamma Karin som har lite större hjärnkapacitet än oss båda kom fiffigt på att hon kan ju lägga till lite kyckling ifrån gårdagens middag också för att öka variation och smak på det hela..

Middag! Till middag åt vi kyckling igen som vi gjorde så mycket utav i fredagskväll! Tillsammans med lite spenatsås och pastan ifrån lunchen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar